Ramazan Güler’den bazı çözüm önerileri

* Soğuk algınlığı için; zencefil, havlıcan ve kuşburnunu; eşit şekilde kaynatıp içtiğiniz zaman bu doğal antibiyotik görevi yapar ve kendinizi sağlıklı ve dinç hissedersiniz. Ayrıca her sabah bir çay bardağına bir yemek kaşığı bal ve elma sirkesini sıcak suyla karıştırıp içtiğinizde kolay kolay soğuk algınlığına yakalanmadığınızı göreceksiniz.

* Cilt lekeleri için; cildinizi peynir suyu ile yıkamanız çok faydalı olacaktır.

* Kırışıklıklar için; 1 çay kaşığı yoğurdu, bir kaç damla limon suyu ile karıştırıp cildinize sürün. 5-10 dakika bekledikten sonra ılık suyla kırışıklıkları yıkayın. Daha sonra kırışıklıkları doğal gülsuyu ile tekrar yıkayın. Bunu bir ay boyunca uyguladığınızda cildinizdeki kırışıklıkların azaldığını göreceksiniz.

* Çatlaklar için; 1 kahve fincanı limonsuyu, 1 kahve fincanı limon kolonyası, 1 kahve fincanı gliserini karıştırıp çatlak yerlere masajla sürün. Sonuç alınması için en az 3-4 seans denenmelidir.

* Zayıflamak için; İlk önce evde kolayca yapabileceğiniz 2 maydanozu iyice yıkayın. Daha sonra 2 tane limon alıp güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayın. Sonra maydanoz ve limonları karıştırıp 6 su bardağı da su ekleyin. Bu karışımı 10-15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bu karışımı 12 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra sabah, öğle, akşam bu karışımdan 2’şer su bardağıyla için. Uygulamaya ideal kilonuza ulaşıncaya kadar devam edin.

* Mide ülseri için; her gün sabah, öğle ve akşam yumruk büyüklüğünde bir patatesi soyup güzelce yıkadıktan sonra ince ince rendeleyin. Sonra rendelediğiniz patatesin suyunu aç karna için. İçtikten sonra bir saat boyunca bir şey yiyip içmeyin. Bu uygulamaya 21 gün devam edin. * Safra kesesi taşı için; önce bir 1 limonu güzelce sıkın. Sıktığınız limonun suyu kadar sızma zeytin yağını da alıp ikisini karıştırın. Bu karışımı yalnızca sabah ve akşam aç karna için. Vücut, safradaki taşları çamur gibi atıncaya kadar bu uygulamaya devam edin.

* Kolesterol için; kolesterol oranı bayanlarda 150, erkeklerde 160’ı geçmemeli. Eğer geçiyor ise sabahları aç karna 1 yemek kaşığı elma sirkesi için. Şayet hasta sahibinde bademcik alınmış ise 1 çay bardağının içine 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyup sıcak su ile karıştırın. Bu karışımı her gün sabahları aç karna 21 bir gün boyunca için.

* Kan kanseri için; normalde kandaki hemoglobin sayısı 13.5 olması gerekir. Pancar pekmezi, nar suyu, dut pekmezi ve ahududu reçelini bir kapta karıştırın. Bu karışımı sabah, öğle ve akşam 1’er yemek kaşığı olmak üzere aç karna yiyin. Kandaki hemoglobin sayısı 13.5 olana kadar bu karışımı içmeye devam edin.

* Kemik erimesi için; 1 yemek kaşığı hakiki balın içine bir yumurta atıp yumurta kabuğunu ezin. Bunları havanda karıştırıp sabah, öğlen ve akşam aç karna yiyin.

* Bademcik şikayeti olanlar için; böyle bir şikayeti olanlar ilk etapta ameliyatı düşünmesinler. Böğürtleni çocuklar kendi avuçlarıyla -en az iki avuç- aç karna sabahları yesinler, şayet yetişkin ise o da kendi avuçlarıyla 3 avuç yesin. Böğürtlen yendikten sonra 45 dakika boyunca bir şey yenilmeyecek. Ayrıca bu tedavi aşamasında, asitli ve alkollü içecekler kullanılmayacak.

* Hemoroid ve basur için; 50 gr ısırgan tohumunu, yağsız tavada kavurun, daha sonra 50 gr nöbet şekerini havanda dövüp her ikisini karıştırın. Sabah ve akşam bu karışımdan aç karna 1 tatlı kaşığı yiyin. Bu tedavi yöntemini 3-4 defa uygulayın.