9 Kehanet (The Celestine Prophecy)

Konu: DOKUZ KEHANET hayatı tanımlayan 9 anahtar ile açılan, gizemli bilgilerden oluşuyor. Peru yağmur ormanlarında bulunan elyazmalarında ortaya çıkan bu bilgilerden yola çıkarak hayatımızda hala meydana gelen olaylarla nasıl bağlantı kurabileceğimiz anlatılıyor. Film de, bu kehanetlerin peşinden koşan ve kendi içsel yolcuğuna başlayan bir adamın, John’un öyküsü.
(Bu el yazmalarını keşfederken, kişinin içsel keşfini, auralarda ki etkileşimi ve bütünleşme gibi konuları ele alıyor. 9 kehanet isimli kitaptan uyarlanan bir film)

After Life

Ölümden sonrasını konu alıyor. Ama sonlara doğru kafanızı karıştırıyor.

Cennetimden Bakarken (The Lovely Bones)

Benim çok hoşuma gitmişti. Ölen bir kızın ölüm sonrası deneyimi ve bu ölüm anından dünyayı takibini anlatıyor. Spatyom ile ilgili ilginç görüntüler ve aktarımlar mevcut.

Dark City

Güzel bir film. Matrix’in öncü filmi diye düşünülüyor. Her ne kadar karanlık bir ortamda geçse de benim hoşuma gitti, tavsiye ederim.

Hereafter (Öteki Dünya)

Öte dünya ile irtibatta olan bir adamın ve ölüme yakın deneyim yaşayan bir kadının öyküsünü anlatıyor. Sıkıcı bir filmdi =)

The legend of Hell House

En eski spiritüel filmlerden biri olsa gerek. İzlettiriyior kendini =) Perili bir eve gelen araştırmacıları konu alıyor. 1973 yapımı bir film

Donnie Darko 

Listede nasıl yer almıyor anlamadım. Bence en güzel spiritüel filmlerden biri. LAkin bir kere değil birkaç kere izlemeniz ve paralel evrenler ile ilgili ön bilginiz olması şart. Sonra kızkardeşini anlatan ikinci bir film çıktı. Lakin o bu kadar güzel değil.

The Man from Earth (Dünyalı)

muhteşem bir film. Fİlm sadece bir odada geçiyor ama size izlettiriyor. Ölümsüzlüğü yaşamış bir adamın, bir kaç profesörü inandırmak için yaptığı konuşmayı ve tartışmaları içeriyor. İnsanı düşündüren güzel bir film.

The Secret Life Of Bees

Konuakota Fanning ve Queen Latifah,aile,özgürlük ve sevginin üstün gücüne dair etkileyici bir hikaye.
Öfkeli ve zalim babasından kaçmak ve annesi hakkındaki gerçekleri öğrenmek isteyen yaşındaki Lily Owens(Faning),bakıcısı ve arkadaşı Rosaleen(Jennifer Hudson) ile arıcılıkla uğraşan Boatwright kardeşlerin (Latifah,Alicia Keys ve Sophie Okonede) Güney Carolina’daki kasabalarına gider.Beklenmedik bir sevgi ve merhametle sarmalanan Lily;bu eşsiz kadınların arasında,insanın yuvasını bulmak için bazen uzaklaşması gerektiğini farkeder.
Çok hoş bir film, muhakkak izleyin.